ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ

 Τεχνικά Χαρακτηριστικά του πλοίου:
151 μέτρα μήκος
20 μέτρα πλάτος
3 γκαράζ
Ύψος κύριου γκαράζ 6 μέτρα 

Η εταιρεία της οικογένειας Καλλιμασιά (COMMERCIAL S.A.) έχει μεγάλη παράδοση στην ποντοπόρο ναυτιλία, όπου δραστηριοποιείται κυρίως με ψυγεία.Τον Οκτώβριο του 2010 προχώρησε στο τολμηρό εγχείρημα να αναμιχθεί ενεργά στην ελληνική ακτοπλοΐα με την δρομολόγηση του Φορτηγού/Οχηματαγωγού «Πελαγίτης» στη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη.Στην αρχή, το πλοίο ξεκίνησε τα ταξίδια του σε συνεργασία με τη ΝΕΛ και στη συνέχεια ακολούθησε ανεξάρτητη πορεία. Τον τελευταίο ένα χρόνο η κίνηση του πλοίου είναι πολύ καλή και οι προοπτικές είναι πολύ καλές. Η εταιρεία επέκτεινε τον κύκλο δραστηριοτήτων της και στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά όταν η ΑΝΕΚ δεν ανανέωσε την ναύλωση του πλοίου «Αρχάγγελος».Ο «Πελαγίτης» πήρε τη θέση του «Αρχάγγελος» μεταφέροντας μεγάλο αριθμό φορτηγών στην Κρήτη. Μεταξύ αυτών και τα επικίνδυνα φορτία που δεν μπορούν να μεταφερθούν με τα επιβατηγά/οχηματαγωγά της γραμμής.
Το πλοίο μεταφέρει φορτηγά οχήματα και ασυνόδευτα αυτοκίνητα Ι.Χ. μεταφέρει συνολικά 120 νταλίκες. Το πλοίο έχει έξι γραμμές φόρτωσης. Στο επάνω γκαράζ μεταφέρονται 45-50 φορτηγά, ανάλογο αριθμό φορτώνει στο κάτω γκαράζ και 14 φορτηγά, ή 60 αυτοκίνητα Ι.Χ. βάζει στο κατάμπαρο, όπου τα οχήματα κατεβαίνουν με ασανσέρ. Τα επικίνδυνα φορτία μεταφέρονται στο ανοικτό γκαράζ.Και, όπως μας είπαν οι άνθρωποι του πλοίου: «καμιά φόρτωση δεν είναι ίδια με την προηγούμενη. Εξαρτάται από το τι θα σου βγει στην πορεία».

Το πλοίο αυτό είναι αναμφίβολα από τα καλύτερα πλοία της ακτοπλοΐας μας όσον αφορά τον τρόπο που φορτώνει, τη χωρητικότητά του και τις καταναλώσεις του σε καύσιμα.Η δρομολόγηση του πλοίου εκπλήρωσε μια ηθική δέσμευση, μια υπόσχεση ότι η εταιρεία θα δραστηριοποιούνταν στην ακτοπλοΐα.Και για αρχή, η εταιρεία επέλεξε ένα φορτηγό/οχηματαγωγό (τύπου ro-ro). Το εγχείρημα δικαιώνεται και μια σχέση βαθειάς εμπιστοσύνης αναπτύσσεται με τις μεταφορικές εταιρείες και τους οδηγούς των φορτηγών και των αυτοκινήτων Ι.Χ.Το πλοίο ναυπηγήθηκε για την Stena Line με το όνομα «Tor Felicia». Στη συνέχεια ναυλώθηκε στην Tor Line AB και στην Merzario Line για την οποία ταξίδεψε από το 1978 έως το 1983 με το όνομα «Merzario Grecia».Στη συνέχεια πέρασε στην πλοιοκτησία της Stena Gulf Line για την οποία ταξίδεψε από το 1983 έως το 1987 με το όνομα "Stena Grecia".Το 1987 το πήραν Καναδοί (Marine Atlantic) που το μετονόμασαν σε «Atlantic Freighter» και το κράτησαν από το 1987 έως τον Μάρτιο του 2010. Τo 1994-1995 το πλοίο ναυλώθηκε στην P & O Irish Ferries Ltd.Η είδηση της αγοράς του πλοίου την άνοιξη του 2010 έκανε εντύπωση. Η οικονομική κρίση είχε ήδη αρχίσει και η εμπειρία της δρομολόγησης των RoRo στα νερά μας δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για αισιόδοξες σκέψεις. Το πλοίο ήρθε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2010 και αμέσως πήγε στην Χαλκίδα όπου και έγιναν οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης και προσαρμογής στο νέο του ρόλο.Νηολογήθηκε στη Χίο και τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ξεκίνησε δρομολόγια Πειραιά-Χίο-Μυτιλήνη. Την επόμενη χρονιά πρόσθεσε στα δρομολόγιά του και το Πειραιάς-Χανιά (Σούδα).Έκτοτε δεν έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα, κέρδισε όμως τους επαγγελματίες των νησιών με τη συνέπεια και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Το πλοίο το βλέπουμε συχνά, είτε στα νησιά που εξυπηρετεί, είτε στο Κερατσίνι, είτε, τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν έρχεται ή φεύγει, έξω από το λιμάνι του Πειραιά.Πλοίο βαρύ, γιαπωνέζικο, φτιαγμένο για δύσκολους καιρούς. Με ασυνήθιστο σχήμα για τα ελληνικά δεδομένα αφού το κομοδέσιο του βρίσκεται στη πρύμνη και όχι στη πλώρη.

Η ομάδα του SOUDA SHIPS, σε συνεννόηση με τον καπετάνιο Κο Στράτο Τεκνάκη, επισκεφθήκαμε το Ρο-

Ρο Πελαγίτης.Το πρώτο πράγμα που αντικρίσαμε μπαίνοντας για πρώτη φορά ήταν το 1ο εσωτερικό εντυπωσιακό γκαράζ του πλοίου. Καθώς το ανεβαίναμε, αυτό σταδιακά  μεγάλωνε και γινόταν όλο και πιο επιβλητικό! Πραγματικά, μια χωρητικότητα για να νιώθουν «μικρά» τα μεγάλα οχήματα! Όπως μας είπε ο Καπετάν Στράτος, το «Πελαγίτης» περιλαμβάνει 3 γκαράζ και είναι ικανό να μεταφέρει συνολικά 120 νταλίκες!

 Όταν ανεβήκαμε στη γέφυρα του πλοίου, ο Καπετάν Στράτος μας περίμενε με το χαμόγελο στα χείλη. Ήταν τόσο πρόθυμος να μας εξηγήσει ένα-ένα το κάθε στοιχείο της γέφυρας και οτιδήποτε άλλο εμείς ρωτούσαμε! Εντυπωσιαστήκαμε περισσότερο από τις δυνατότητες του πλοίου και θαυμάσαμε την οργάνωση και τη μελετημένη του δομή.

1/15